sloveská verzia

RECEPTY Z HORSKÝCH CHAT

Krémová polévka z Mostviertel

Mostviertler Stosuppe (Rahmsuppe)

Z Ybbstaler-Hütte v Dolním Rakousku, 1343 m.

 

klíč k winterraumu

Ingredience

  • ¾ l vody
  • trochu octa
  • 1-2 lžičky mletého kmínu
  • sůl
  • ½ l smetany
  • ¼ l smetany ke šlehání
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 3–4 brambory

 

 

Postup

  • Vodu s kmínem a kapkou octa přivedeme k varu. Přidáme smetanu vyšlehanou s kukuřičným škrobem a podle chuti dosolíme.
  • Uvařené a zchladlé brambory nakrájejte na malé kousky a přelejte je polévkou. Posypte bylinkovou směsí Dobrá nálada – směs květů a koření od značky Sonnentor nebo čerstvými bylinkami a máte hotovo.