RECEPTY Z HORSKÝCH CHAT
Ječná polévka
Gerstensuppe
Servírováno v Prinz-Luitpoldhausu v Allgäuských Alpách, 1846 m.
Ingredience (3-4 porce)
- 70 g ječmene (namočte den předem)
- 80 g špeku
- 5o g hovězí šunky
- 180 g cibule (na kostičky)
- 75 g celeru (na kostičky)
- 150 g mrkve (na proužky)
- 1 stroužek česneku (nakrájený na plátky)
- 200 ml mléka
- 150 ml smetany
- 1 špetka pepře
- 15 g soli
- troška muškátového ořechu
- 800 ml vody
Postup
- Cibuli smažte až zesklovatí.
- Špek a šunku také krátce osmažte.
- Přidejte zelenin,ječmen a vodu. Nechte vařit cca. půl hodiny.
- Následně přidejte smetanu, mléko a koření.
- Znovu krátce povařte.
- Podávejte s pažitkou a čerstvým chlebem.