sloveská verzia

RECEPTY Z HORSKÝCH CHAT

Ječná polévka

Gerstensuppe

Servírováno v Prinz-Luitpoldhausu v Allgäuských Alpách, 1846 m.

 

klíč k winterraumu

Ingredience (3-4 porce)

  • 70 g ječmene (namočte den předem)
  • 80 g špeku
  • 5o g hovězí šunky
  • 180 g cibule (na kostičky)
  • 75 g celeru (na kostičky)
  • 150 g mrkve (na proužky)
  • 1 stroužek česneku (nakrájený na plátky)
  • 200 ml mléka
  • 150 ml smetany
  • 1 špetka pepře
  • 15 g soli
  • troška muškátového ořechu
  • 800 ml vody

 

 

Postup

  • Cibuli smažte až zesklovatí.
  • Špek a šunku také krátce osmažte.
  • Přidejte zelenin,ječmen a vodu. Nechte vařit cca. půl hodiny.
  • Následně přidejte smetanu, mléko a koření.
  • Znovu krátce povařte.
  • Podávejte s pažitkou a čerstvým chlebem.